• EN - TR -
Familia Banner
767 Görüntülenme
Çocuklarım Hijyeni Öğreniyor
 
Hijyen ve temizlik kuralları küçük yaşlardan itibaren öğrenilir. Belli bir rutin oluşturarak çocuğunuzun hijyen alışkanlığı kazanmasını sağlayabilirsiniz.
 
Çocuğunuza hijyen ve temizlik kurallarını nasıl öğretirsiniz ?
 
El yıkamak: Birinci öncelik elbette el yıkamak. Yemekten önce ve sonra, dışarıdan geldiği an, tuvaletini yaptıktan sonra gibi rutin zamanlarda el yıkamanın önemini çocuğumuza vurgulamak önemli. Çocukların ilgisini çekecek renklerde havlular ve sabunlar alabilirsiniz. Böylece hem daha hijyenik bir ortam sağlamış olursunuz hem de sahip olacağı kişisel eşyalar ile onu mutlu edersiniz.
 
Günde iki kez diş fırçalamak: Diş sağlığı da oldukça önemli. İki dakika boyunca dişlerini fırçalamaya teşvik etmek için çocuğunuza tekerlemeler söyleyebilirsiniz.
 
Düzenli olarak banyo yapmak: Sıra geldi vücut hijyenine… Banyo yapmayı eğlenceli hale getirmek için çocuğunuza oyuncaklarını küvete/duşakabine götürmelerine izin verebilirsiniz. 
 
Burun temizliği: Çocuklar burunları aktıklarında ellerine veya kollarına silme eğilimi gösterirler. Bunu engellemek için okula giderken çantasına, parka oynamaya gittiğinde cebine, evde baş ucuna bir paket Familia mendil koymak faydalı olacaktır. Üstelik bu şekilde mikropların peçetede kalacağını anlatarak çocuğunuzun bu konuda bilinçlenmesini sağlayabilirsiniz.
 
Tırnak kesimi: Bakteri oluşumuna engel olmak için tırnakları kısa tutmak en iyisidir. Çocuğunuz tırnaklarını kestirmekten hoşlanmıyorsa çizgi film karakterlerinin el ve tırnakları görünen görsellerini banyonuza yapıştırarak çocuğunuzu motive edebilirsiniz. Bu yöntem, sevdiği karakterle kendini özdeşleştirmesini ve örnek almasını sağlayabilir.

 
Bütün bunları yalnızca söyleyerek değil uygulayarak çocuklara örnek olmamız da oldukça önemli. Keyifli öğrenmeler dileriz. 😊